Wat is GIM?

De Bonny Method of Guided Imagery and Music, kortweg GIM, is een receptieve muziektherapie-methode waarmee je verschillende bewustzijnsniveaus verkent. ‘Receptief’ betekent dat je naar muziek luistert – ontvangt – en niet zelf actief speelt.  

In GIM dient de muziek als katalysator en geleider voor beelden, associaties en herinneringen die het mogelijk maken om zowel de diepten als de hoogten van de menselijke ervaring te bereiken. Via deze methode kom je verrassend snel bij je kern.

Ga samen met de muziek en mij op ontdekkingsreis naar je innerlijke kracht, stimuleer je persoonlijke groei en ondersteun je welzijn.

Hoe werkt GIM?

Een individuele GIM-sessie duurt 1½ tot 2 uur bestaat uit vier verschillende delen. We starten met het bepalen waar je als cliënt de focus op wil leggen. Op basis van je focus wordt de muziek gekozen.

De sessies beginnen met een begeleide ontspanningsoefening om je voor te bereiden op het luisteren naar de muziek. Dan start de muziekreis en vertel je over wat je beweegt. Ik reis met je mee in de vorm van een niet-sturende dialoog. Na de periode van 35-45 minuten muziek breng ik je terug naar je wakkere bewustzijn en reflecteer ik samen met je op de sessie.

Om verbintenis te maken met de focus van de sessies en om de ervaringen te laten doorwerken in je dagelijks leven, worden de luisterbelevenissen op verschillende wijze verwerkt. Dit kan een beeldend vorm hebben (tekenen of schilderen) of in een gesprek.

Je hebt het meeste baat bij GIM als je een traject van minimaal 3 sessies volgt, maar het is uiteraard ook mogelijk om slechts een enkele sessie te doen. Als je interesse hebt in een traject kun je vrijblijvend een kennismakingssessie bij mij doen.

Groepen

GIM is ook effectief bij groepen. Denk aan team- of  intervisiebijeenkomsten. Deze kunnen desgewenst online plaatsvinden.
Geïnteresseerd? Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend offerte.

Ik ben FAMI (Fellow by the Association for Music and Imagery) en gecertificeerd lid van EAMI. Ik heb mijn eigen praktijk in Amsterdam Noord en ben verbonden aan AERREA – zorg voor zorgprofessionals in Wormer.