GIM-trainingen niveau I en II

Sinds 2019 verzorg ik samen met Bolette Daniels Beck GIM-trainingen in Nederland. Omdat wij de de trainingen aan een internationale groep aanbieden, is de voertaal Engels.

Er wordt accreditatie aangevraagd voor Nederlandse vaktherapeuten bij het Register Vaktherapie.

De eerstvolgende niveau I-training is gepland van 22 – 26 maart 2023. Locatie voor de training is AerreA – zorg voor zorgverleners te Wormer. Deze training is geaccrediteerd met 40 punten.

De eerstvolgende niveau II-training (2 delen) is gepland van 30 maart tot 2 april 2023 (deel 1) en 17 – 20 augustus 2023 (deel 2). Locatie voor de training is AerreA – zorg voor zorgverleners te Wormer. Deze training is geaccrediteerd met 75 punten.

GIM I

GIM I is het eerste van drie niveaus van het volledige GIM trainingsprogramma. De GIM I-training omvat 35 uur waarvan 25 uur theorie en methodetraining en 10 uur praktische oefening. Daarnaast is er zelfstudie van 8 uur voorafgaand aan de training om volledig van de training te kunnen profiteren. Na het voltooien van de training zijn de deelnemers in staat om groeps- en individuele ‘Music and Imagery’-technieken – zonder guiding – te gebruiken.

GIM II

Om toegang te krijgen naar niveau 2 moet GIM I voltooid zijn en moet men een opleiding op minimaal bachelor niveau als muziektherapeut/psycholoog hebben behaald en/of een langere psychotherapieopleiding, en 1 à 2 jaar gedocumenteerde praktijkervaring.

GIM II bestaat uit 50 uur onderwijs, dat een combinatie is van theoretische lessen en praktische oefeningen. De opleiding wordt aangeboden als twee cursussen van ieder 3 ½ dag. Daarnaast moet de student 4 eigen sessies ondergaan en zelf 10 (gemodificeerde) GIM-sessies uitvoeren met goed functionerende cliënten of cliënten die behoren tot een doelgroep die de student goed kent. Deze sessies worden uitgevoerd onder verantwoordelijk van de trainer. Er zijn 2 verplichte supervisies, die of in vivo kunnen zijn of gebaseerd of transcripties van video- of audio-opname van de sessie.

Neem contact met mij op als je meer wilt weten over de trainingen.

Klik om de brochure te bekijken